Ulei de morcovi pentru sanatate si frumusete

ulei de morcovi

Uleiul de morcovi este unul dintre cei mai buni prieteni pe care ii puteti avea pe perioada estivala la si nu numai. Am precizat acest lucru deoarece acest ulei se bucura de o foarte avantajoasa compozitie ce favorizeaza formarea bronzului dar nu a oricarui tip ci a unui bronz uniform pe toata pielea.

Ulei de morcovi – beneficii pe scara larga

ulei de morcoviUleiul de morcov este cel care vine sa suplineasca ideea cum ca morcovii sunt foarte buni pentru sanatate si vine sa arata ca nu doar vedere poate avea de castigat in urma acestor morcovi. Daca ne referim la piele aceasta are foarte mult de castigat in urma compozitiei bogate in antioxidanti.

Uleiul de morcovi prezent in comert este de regula de doua feluri si este vorba despre uleiul care se obtine din seminte de morcovi si cel care se obtine sin radacina de morcovi. In prima varianta modalitatea de obtinere este cea de presare la rece a acestor seminte dupa care se rafineaza iar in cazul celeilalte metode se apeleaza la macerarea radacinilor de morcov proaspat in ulei esential.

Ulei de morcovi pentru piele

Indiferent de ce tip de ulei alegeti sa utilizati beneficiile de care veti putea profita sunt multiple si diverse si incep cu cele aferente ingrijirii pielii. Dupa cum am specificat daca este vara atunci acest ulei va aduce avantajul de a avea un bronz frumos dar si o piele sanatoasa. Acestea se datoreaza continutului bogat in betacaroten, vitamina A dar si in anti-oxidant ce capteaza radicalii liberi produsi de expunerea la soare.

In ceea ce priveste beneficiile vom continua cu cele pentru utilizarile uzuale de zi cu zi cand acesta va poate ajuta sa luptati cu semnele imbatranirii cutanate si in prevenirea lor, cu protejarea pielii palide dar si cu revitalizarea pielii si tesuturilor terne, obosite. In ceea ce priveste modul de utilizare pentru a profita de toate aceste beneficii veti avea la dispozitie atat aplicarea ca atare cat si utilizarea sau realizarea unor tratamente cosmetice. Daca veti opta pentru achizitionarea unor creme din comert atunci veti putea gasi creme de noapte, creme sau lotiuni pentru dupa soare, lotiuni pentru tenul matur sau masti pentru ten, gat sau decolteu.

Ulei de morcovi homade

Cei care doresc sa aplice metoda traditionala de a realiza unele preparate in locuinta lor pot opta pentru realizarea unor amestecuri de uleiuri sau de a realiza ulei de morcovi cu ajutorul unor alte uleiuri esentiale pentru mai multe beneficii. Unele dintre aceste amestecuri sunt cele cu ulei de galbenele, de lavanda, cu ulei de catina sau ulei de susan, jojoba sau chiar si cu ulei de argan. Odata aleasa combinatia trebuie sa fiti atenti cu locul si modul de pastrare pentru al avea la indemana pentru mai mult timp, acest loc trebuie sa fie ferit de umezeala, racoros dar si ferit de razele directe ale soarelui.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *