Pote iarba sa influenteze viata sexuala?

marijuana-si-sexul

Daca intrebi barbatii de modul in care acest drog le afecteaza viata sexuala, majoritatea barbatilor o sa iti spuna ca acesta le mareste rezistenta sexuala. Cu toate acestea, acest lucru se intampla pentru ca marijuana chiar le ofera erectii de durata mai lunga de timp sau pentru ca acest drog le-a afectat perceptia pe care o au asupra timpului? Majoritatea oamenilor de stiinta suspecteaza ca este vorba de al doilea lucru- si acesta este unul dintre principalele motive pentru care cercetarile bazate pe auto declaratii fac sa fie greu  sa strii ce fel de concluzii sa tragi.

Marijuana poate sa produca efecte afrodiziace

Intr-o incercare de a clarifica aceste confuzii, cercetatorii din domeniul biomedical au inceput sa se indrepte spre efectele biologice specifice pe care marijuana le are asupra corpului. Studiile efectuate pe animale au scos la iveala faptul ca cannabisul are efecte inhibitoare asupra anumitor receptori din tesuturile penisului, ceea ce inseamna ca marijuana este capabila sa scada atat cantitatea, cat si calitatea erectiilor. Totusi, ca si in cazul alcoolului, se pare ca dozele reprezinta un lucru important la acest capitol. In cantitati mici, marijuana poate sa produca efecte afrodiziace, dar, in cantitati mai mari, poate sa duca la aparitia unor probleme de natura sexuala.

Consistent cu aceasta idee, un studiu efectuat asupra celor care fumeaza marijuana zi de zi prin comparatie cu cei care nu fumeaza a scos la iveala faptul ca rata de disfunctii erectile era aproape de trei ori mai mare in randul celor care fumau.

Mai pe scurt, pare sa fie o logica in ideea ca un consum ridicat de iarba poate sa afecteze potenta sexuala a barbatilor. Prin urmare, poate ca ti-ai dori sa mai reduci consumul de iarba si sa vezi daca se imbunatateste calitatea erectiilor pe care le ai. Daca nu, poate ca s-ar merita sa te consulti cu un terapeut sexual, pentru ca multi factori contribuie la aparitia problemelor de excitare si este posibil ca raspunsul sa fie mai complex decat ceea ce fumezi si ce bei.

Lasă un răspuns