Romantismul casatoriei

romantismul-casatoriei

Se spune ca dragostea dintre doi oameni, pentru a fi desavarsita, ar trebui sa se finalizeze cu o nunta. Nu stiu ce parere ai tu insa, mi se pare extrem de romantica ideea.

…Imagineaza-ti, pentru o clipa, cum va fi cand te vei vedea in rochia cea alba de mireasa, cu pantofii aia minunati pe care i-ai ales si cu bijuteriile elegante?

Sau cum va fi in momentul in care toti invitatii vor fi la mese si vor admira aranjamentele florale, mesele imbelsugate, dar si acele marturii nunta inedite pe care tu le-ai ales! Doar imagineaza-ti!…

Insa, ceea ce este cel mai important e, intr-adevar, legatura care se stabileste intre cei doi si ce sentimente exista; daca sunt autentice si profunde. Daca este iubire si nu doar o dependenta emotionala unul de altul. Eu sper sa fie prima varianta.

tineri-casatoriti

Se schimba statutul, dar nu si sentimentele

Ceea ce trebuie sa intelegi este ca voi nu veti mai fi iubiti sau prieteni, ci soti. Te intrebi ce anume se va schimba? Pai, statutul vostru. Poti sa ii spui si rol ca tot ai avea dreptate.

Din punct de vedere civic, apar mai multe drepturi si obligatii. Partea asta suna cam „metalic”, stiu, dar atat timp cat exista un act la mijloc…Ai sa te obisnuiesti cu ideea si ai sa vezi si avantajele.

Intarirea legaturii

Este posibil sa simti ca legatura ta cu partenerul a devenit mai profunda decat era inainte. Si asta nu datorita actului care reprezinta dovada casatoriei ci, datorita faptului ca ai spus „da” in fata Divinitatii si ca ai facut anumite promisiuni.

Ei bine, sa nu uiti ca aceste promisiuni le-ai facut, in primul rand, in fata inimii tale, cat si a constiintei. Sper sa fie asa, pentru binele si fericirea ta! De asemenea, ai sa vezi ca dragostea pentru el va fi mai vie si mai amplificata si ca iti va fi mai drag. Doar este sotul tau, nu-i asa?

Mireasa pentru o zi si sotie pentru o viata

Sunt sigura ca o sa iti placa sa fii mireasa si in centrul atentiei. Pentru ca, nu-i asa, cine altcineva are rolul principal la o nunta daca nu mireasa, adica tu? Ai sa arati si ai sa te simti ca o adevarata printesa. Si, asa si trebuie, sa stii! Sa te simti unica, speciala si cu adevarat frumoasa!

Nu uita ca trebuie sa te bucuri in acea zi si sa fii fericita cat pentru o viata! Sa imparti zambete si stropi de fericire fiecarui invitat de la nunta. Sigur o sa aprecieze ca ii oferi o parte din fericirea ta; macar cu o bucatica mica sa plece si ei acasa, nu?

mireasa-eleganta

Ziua asta o sa treaca. Este doar una in care tu esti mireasa. Apoi, tu devii sotie, pentru o perioada destul de mare de timp, as spune. Cam o viata, nu? Sunt sigura ca o sa iti placa si ca ai sa te simti altfel. De asemenea, imi doresc pentru tine sa fii constienta de propria fericire si sa o apreciezi.

Sa oferi valoare celui de langa tine

Sa il iubesti pe omul de langa tine care acum se numeste sot. Iubiti-va unul pe altul si aratati-va respect reciproc! Chiar mai mult decat inainte…Ofera-i valoare si ai sa cresti in ochii lui. Pretuieste-l si el o face de zeci de ori  mai mult!

Fa ca acea verigheta sa aiba semnificatie; da-i tu una si incarc-o cu valoare si cu sens. Si bucura-te, mireasa draga, bucura-te de fericirea ta si ai grija de ea!

 

Lasă un răspuns