Mass-media anunta protestele din tara

Mass-media-anunta-protestele-din-tara

Mass-Media anunta protestele din tara. Desi am fost primii ce au anuntat de aceste proteste, iata ca informatia ca romanii s-au trezit incepe sa apara in tot mai multe ziare online dintre ele, unul dintre acestea fiind VoceaTransilvaniei.

România de pe internet se mobilizează pentru demiterea lui Oprea! Noi proteste s-au anunțat pe rețeaua de socializare Facebook, pentru București și Cluj-Napoca, sub egida „NU abuzului de putere! Oprea, demisia!”.

Ambele evenimente vor avea loc duminică, 1 noiembrie 2015, de la ora 14.00. Dacă cel de la Bucureși va avea loc în Piața Universității (la Fântână), cel din Transilvania va avea loc în Piața Unirii. Potrivit romaniacurata.ro, internauții pot să-și invite cunoscuții la protest aici (București) și aici (Cluj-Napoca).

Vă redăm mai jos mesajul de mobilizare, așa cum apare în grupurile citate mai sus:

„Zilele trec și răspunsurile întârzie să apară. Victor Ponta își apără complicele, PNL-ul cere firav demisia celui pe care îl curtau pînă ieri, prin ordonanță de urgență se încearcă acoperirea abuzului de coloană, subordonații lui Gabriel Oprea nu colaborează cu Parchetul, șefii de sindicat își trădează membrii, UNPR-ul își mobilizează postacii iar unii ziariștii au primit ordin pe unitate să îl spele pe general sau să mute atenția către alte subiecte.

Nu suntem nici naivi nici complici la jocurile politice. Ne menținem mesajul și atitudinea și vă chemăm la protest, în Piața Universității și oriunde în România.

Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne şi vice-premier în Guvernul României. Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei.

Deplângem moartea la datorie a unui tânăr poliţist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se află în culpă morală şi instituţională.

Dorim o anchetă liberă de influenţă politică şi realizată în deplină transparenţă. Dar înainte de acest lucru cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă.

Salutăm evenimentele comemorative în memoria lui Bogdan Gigină, organizate de către Comunitatea Bicicliştilor şi respectiv Comunitatea Motocicliştilor.

Împreună spunem NU abuzului de putere! Acesta este un eveniment ne-partizan, al simplilor cetăţeni care condamnă abuzurile oricărui demnitar aflat în poziţie de putere.

Deşi ţinta noastră este abuzul de putere, dorim să condamnăm şi indolenţa autorităţilor locale şi regiilor în ce priveşte lucrarile publice, semnalizarea corespunzătoare a acestora și închiderea șantierelor imediat după finalizarea intervențiilor. Această indolență duce inclusiv la tragedii precum cea de zilele trecute””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.