Despre barbierit, in sine…

Chiar daca ai crede ca acest site/articol se adreseaza de drept doar barbatilor, se adreseaza ca procedura si instrumente de lucru si femeilor.

Avem 3 categorii de barbierit in discutie: traditional (implica brici, lama lunga si un procedeu usor diferit), clasic (wet shave, spuma, pamatuf, aparat de ras demontabil, lame duble si alte cateva lucruri de care poate inca nu stii) si cel modern, unde zic eu ca se incadreaza aparatele de ras electrice. Acesta din urma poate fi considerat cel mai rapid. Poate fi… o sa vezi la un moment dat de ce.

Voi scrie cel mai des despre barbieritul clasic in cunostinta de cauza, pentru ca in ultimii 20 de ani de practica aproape zilnica a fost cel care mi s-a potrivit.

Am trecut prin era cartuselor duble, triple si asa mai departe, care trec de multe ori pe piele afectand in timp zonele si facand ca firul de par sa creasca aiurea, care nu sunt deloc ecologice si care, in final, au un cost care nu merita (un cartus costa cat lamele pe cateva saptamani bune, dar despre investitie in alt articol). Oricum, nu vreau sa te conving sa schimbi cartusele pe lame duble, ai sa o faci singur daca vei considera.

Ca procedeu, barbieritul clasic poate avea 2 sau 3 ture, miscari ATG, WTG, XTG, avem o procedura de pre shave si de after shave, diverse ustensile si poate dura de la 4-5 minute la 30

Ne putem barbieri o data/zi, la 2 sau mai multe zile. Avantaje si dezavantaje, ce si cum… viziteaza-ne cand poti.

Tinem legatura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.