Parlamentul European vizeaza extinderea concediului de maternitate

Membrii Parlamentului European lucreaza asiduu pentru a extinde concediul de maternitate, dupa ce prim-vicepresedinte Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat ca va retrage de pe masa dezbaterilor proiectul de lege propus in urma cu sapte ani.

Comisia Europeana a propus in 2008 revizuirea unei directive existente, care ar creste concediu de maternitate de la 14 la 18 saptamani.

Parlamentul European a solicitat o prelungire a concediului de maternitate platit integral la 20 de saptamani, pe care Consiliul de Ministri nu a acceptat-o. Propunerea este acum blocata de aproape sapte ani.

“Concediul de maternitate este in prezent o sursa de discriminare, pentru ca nu este la nivelul corect al unei societati care pretinde a fi dezvoltate. Adoptarea unei directive ambitioase in ceea ce priveste concediul de maternitate ar creste rata de ocupare a femeilor si rata natalitatii in Europa”, a declarat parlamentarul european Marie Arena.

Membrii Comisiei pentru drepturile femeii si egalitatea de gen spun ca decizia de a retrage proictul de lege de pe masa Parlamentului European vine intr-un moment in care mai multe tari din UE se confrunta cu probleme grave legate de imbatranirea populatiei si exista o nevoie clara de a promova cresterea natalitatii.

Lasă un răspuns