Verjil Nuameubăvirus baambăgamiaș, campionul

Daaaa, îmi închipui cum vestita casă de sondare Avangarde îi șoptea la ureche Prostănacului, acu vreo unșpe ani, ”ești președinte, moșule, te-am măsurat, ești pă primul loc, marinarul e mort în turul doi. Hai, pup-o pe Mihaela, dragostea ta”. Și-a pupat-o Prostănacul.

De-aia, acum, când am citit această producție, zic jurnaliștii, a aceleiași case Avangarde, adevărată înălțare la ceruri electorale a candidatului Verjil Nuameubăvirusbaambăgamiaș, care a umplut toate siteurile colaboratoare sau aspirante, am început să zâmbesc și m-am gândit că merităm mai mult de o ridicare din umeri și chiar răspuns la cel puțin o întrebare la care ar trebui să răspundă jurnaliști serioși, nu un cetățean obraznic.

Pentru început, întrebarea nevinovată: S-a abrogat reglementarea aia care cere entităților media ca, la publicarea rezultatelor unui sondaj, să fie precizate eșantionul, perioada de sondare, persoana sau instituția care l-a comandat, ceva marjă de eroare, numărul de intervievați, modalitatea de intervievare?

Mizilicuri de genul ăsta, care să ne spună dacă sondajul a fost făcut pe bune sau în birou la Șefu de amirali. N-am văzut, de aia întreb. Ne-ar folosi, măcar ca să nu murim proști sau, mai rău, să nu votăm proști.

Privite cu detașare, rezultatele respectivului sondaj par mai mult un mesaj pentru punerea la locul lui a oricărui ins din PNL Constanța a avut impresia că s-ar putea alege vreun alt candidat la Primăria Constanța decât a stabilit Șefu la amirali, după ce domnul Vergil s-a murdărit de viroză de liliac și a mai vărsat și butoiul cu aroganță peste public când a fost vorba să fie vârât în izoletă și dus la spitalul de infecțioși, plimbându-și fizicul important pe piciorușele din dotare.

Da, chiar sărise de la locul lui un băiat simpatic, samsar de marinari, care ne-a povestit cum a dat el șpăgi de angajare și a căzut și de prost, de două ori!, se tunsese și pe căpuț și pe bucișori, sărăcuțul, cu sper că… na, poate…, că a cheltuit și el niște bani și… Făcuse și platformă cu un nume cam șterpelit de la actualul primar… A și, desigur, trimiterea la semințe a fostului avocat al lui Radu Mazăre, candidat USR la Primăria Constanța, Stelian Ion, rezultă și ea din respectivul sondaj.

Altfel, nu-mi pot reprima zâmbetul, că de, numai proștii râd de ce-și aduc aminte, la reînvierea din memorie a unei emisiuni la decedatul Digi 24 Constanța, unde, prins de subsemnatul cu lecțiile neînvățate, candidatul Verjil a dus mâna la urechea stângă exact, băi, dar exact ca studentul care are o cască mică în ureche și așteaptă să-i șoptească un prieten de pe hol răspunsul la întrebarea nasoală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.