Inelul de logodnă cu Piatră – Cum îi îmbunătățești aspectul?

inelul-de-logodna-cu-piatra

Inelul de logodnă cu piatră nu mai arată ca la început?? Vrei să îi îmbunătățești aspectul? Iată câteva sfaturi care să te ajute . Deoarece inelul de logodnă amintește de un moment atat de special, orice modificare trebuie planificată cu atenție. Totuși, împreuna cu partenerul vei putea sa imbunatatesti aspectul inelului, sporindu-i valoarea sentimentală.

Cand este timpul să-ți actualizezi inelul

Modificarea unui inel de logodna este o alegere extrem de personală și depinde, de obicei, de o serie de factori. Iată de ce aleg unii oameni să-și actualizeze inelul de logodna.

  • Marchează o aniversare – poți sa-ti imbunatatesti aspectul inelului atunci cand celebrezi o aniversare speciala. De asemenea, poți face acest lucru și la reînnoirea jurămintelor.
  • Actualizarea aspectului – uneori s-ar putea să-ți dorești să-i faci un upgrade inelului de logodna pentru a tine pasul cu moda. Majoritatea bijuteriilor nu sunt atemporale. Tendintele legate de taierea diamantului, setarile inelului și tipul de metal utilizat pentru banda se schimbă de-a lungul anilor.
  • Imbunatateste aspectul unui inel mostenit – de asemenea, s-ar putea sa dorești să-i oferi un nou aspect unui inel pe care l-ai mostenit.

Oricare ar fi motivul, exista o mulțime de modalitati prin care poti imbunatati aspectul unui inel de logodna, fără ca acesta sa-si piarda valoarea sentimentală.

Cum sa-ti “upgradezi” inelul de logodnă cu piatră

Exista posibilități nelimitate prin care poti sa-ti upgradezi inelul de logodna. În primul rând, ar trebui ca inelul sa fie evaluat în mod corespunzător de un specialist de încredere. Ar trebui sa cunoști toate informațiile despre valoarea diamantului și a metalului înainte de a schimba ceva.

despre-inelul-de-logodna

Apoi, va trebui sa selectezi stilul de inel pe care îl preferi. Dacă nu ai un model în minte, vizitează un magazin de bijuterii sau fa cateva cercetari online pentru a vedea ce tipuri de inele se poarta acum.

De asemenea, un alt pas important este stabilirea bugetului. Cunoscând valoarea diamantului, și tipul de inel pe care-l dorești, îți va fi mai ușor sa iti stabilesti bugetul.

În cele din urma, tu și partenerul tău ar trebui sa va intalniti cu un designer de bijuterii cu diamante. Acest specialit vă poate sfătui cu privire la diferitele opțiuni de îmbunătățire sau modificare a inelului de logodna.

Impreuna veți putea proiecta inelul dorit, astfel incat acesta sa-si pastreze valoarea sentimentală.

Cum poți păstra valoarea sentimentară la inelul de logodnă cu piatră

Este important sa discuți cu partenerul tau despre dorința de a modifica inelul de logodnă cu piatră. Ambii parteneri trebuie sa stabilească cum vor îmbunătăți aspectul inelului. Astfel, valoarea noului inel crește.

Iată cateva idei despre cum să-ți actualizezi inelul, pastrandu-i în același timp valoarea sentimentală.

  • Muta diamantul – Dacă vrei să-ți actualizezi inelul de logodnă într-un mod simplu, muta piatra centrala pe partea laterala a inelului. Astfel, vei face loc pentru o piatra centrala mai mare, într-un cadru nou. Unele cupluri, aleg sa adauge diamante pe părțile laterale ale inelului pentru a-l face și mai special.
  • Alegerea unui metal nou – Poți oferi diamantului un aspect nou, plasandu-l pur și simplu pe un cerc nou. Trecerea de la aur galben la platina sau aur alb este o modalitate rapidă de a moderniza stilul inelului de logodna. De asemenea, ai putea lua în considerare, schimbarea dimensiunii sau designului metalului.
  • Înlocuiește piatra centrala – Ia în considerare schimbarea diamantului original cu o piatra de calitate superioară sau o taietura diferită. Unele cupluri planifica un upgrade la la bun început. Dacă nu au bugetul necesar pentru un diamant mare în momentul achiziționării inelului, își planifica sa modernizeze piatra cativa ani mai târziu. Aceasta este o modalitate excelentă de a obține inelul strălucitor pe care ea si-o doreste, adaugand in același timp valoare decorului și stilului pe care el l-a ales cu grija pentru cererea in casatorie.
  • Adauga pietre laterale – La inelul de logodnă cu piatră se pot adăuga diamante mai mici sau pietre prețioase colorate. Pietrele cu semnificație specială (cum ar fi pietrele norocoase ale lunii în care s-a nascut femeia) așezate în jurul diamantului central, pot face inelul și mai unic.
  • Graveaza inelul – Pentru o nota speciala, poți sa-ti gravezi inelul cu inițialele partenerului sau data nunții.

cum-ai-grija-de-inelul-tau-de-logodna-cu-piatra

Verifică dacă diamantul de la piatra inelului este pe punctul de a cădea

Cum poți preveni pierderea diamantului? Trebuie sa îl verifici în mod regulat, pentru a vedea daca s-a desprins. În acest articol vei afla cum poți face asta.

Exista patru tehnici diferite pe care le poți utiliza pentru a verifica dacă piatra este slabuta si ar putea cădea.

Pune piatra aproape de ureche și tine strans inelul între degete. Atinge inelul cu degetul aratator de la cealalta mana si verifica daca se aude un zgomot.

Folosește unghia pentru a pupa de-a lungul marginii exterioare, cunoscută sub numele de centura diamantului. În timp ce faci acest lucru, încearca sa împingi piatra pentru a vedea dacă se mișca – dintr-o parte în alta și în sus si în jos. Dacă ai un diamant tăiat în forma rotunda, verifica daca piatra se rotește.

Pozitioneaza inelul astfel incat lumina sa se reflecte pe o suprafata. Cu varful unei pensete ascuțite, împinge foarte ușor piatra în jos. Observa cand lumina reflectata pe suprafața se schimba. Aceasta tehnica va evidentia dacă diamantul se misca.

Ce sa faci dacă diamantul este slăbit

Dacă auzi un sunet zgomotos sau observi ca diamantul se misca, acesta este semn clar ca diamantul s-a slăbit.

În primul rand trebuie sa renunți la a mai purta inelul. Sigur nu vrei sa pierzi diamantul înainte de a-l aduce la un bijuterie pentru a-l verifica. Pune inelul imediat într-o cutie de bijuterii bine închisă.

Apoi, du inelul la un bijutier de încredere cat mai repede posibil pentru a fixa diamantul la loc. Nu este recomandat sa încerci să-ți repari singur inelul, deoarece acest lucru poate duce la pierderea garantiei. De asemenea, riști sa iti strici inelul sau chiar sa distrugi piatra.

De ce diamantele se slabesc

Majoritatea inelelor au anumite varfuri care mențin diamantul în siguranta. Aceste mici bucăți de metal indoite îmbratiseaza centura diamantului. Este adevărat ca diamantele sunt pietre durabile, dar varfurile sunt mult mai fragile.

Exista o serie de lucruri care pot determina pierderea unui diamant. De exemplu, un impact puternic asupra pietrei sau agatarea varfului de o țesătură, poate face ca piatra sa cada.

Cu toate acestea, majoritatea diamantelor se pierd din cauza uzurii normale, în timp. Dacă inelul este purtat des, metalul poate deveni, în cele din urmă, mai subțire și mai slab. În special, capetele vârfurilor, tind sa devină mai plate prin uzura zilnica. Nu numai ca diamantul se va desface, dar acest lucru va face probabil ca varful sa se indoaie sau sa se rupe și să elibereze piatra.

Inelele cu vârfuri din materiale mai puțin durabile, inclusiv din argint și aur, au mai multe șanse de a pierde diamantul, deoarece metalul se uzează mai repede. Dacă inelul tău are varfuri din aur sau argint, du-l mai des la bijutier.

În cele din urmă, toate inelele ar trebui sa aiba varfuri strânse și, uneori, ar trebui inlocuite pentru ca diamantul sa nu se desprindă și să cadă. Toți cei care au bijuterii, trebuie sa verifice inelul cel puțin o data pe an. Dacă ești o persoana activa sau porți inelul zilnic, ar fi bine să-l duci la un bijutier de încredere de doua ori pe an, pentru o verificare.

Bijutierul poate verifica dacă vârfurile care țin diamantul sunt sigure și pot fi ajustate sau reparate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.