Care sunt motivele pentru care femeile folosesc vibratoare?

de ce folosim vibratoare

Timpurile s-au schmbat. Ceea ce candva era considerat murdar si un tabu, acum este la moda.  Jucariile sexuale sunt recomandate chiar si la televizor mai nou, asadar acestea devin din ce in ce mai comune, si le acceptam din ce in ce mai mult. Chiar si sex shop-urile au inceput sa devina mai vizibile. Oamenii nu mai ascund magazinele pe alee intunecate gandindu-se ca clientii nu doresc sa intre intr-un sex shop care este in vazul tuturor.

Avand in vedere ca sunt din ce in ce mai comune, apare evidenta intrebare: cat de comune sunt, cati oameni folosesc vibratoare? Studiile s-au facut in functie de varsta persoanelor, in America. In Romania astfel de statistici nu exista deoarece noi inca consideram vibratoarele ca fiind un tabu. Iata ce spun datele din America:

 • 17% dintre femei aveau sub 20 de ani cand le-au folosit prima oara
 • 50% aveau undeva la 20 de ani
 • intre 22% si 27% aveau cam 30 de ani
 • 10% avea 40+ ani

Trebuie totusi sa tii minte ca aceste date sunt doar niste stasitici si nu poti fi foarte sigur de ele.

Din proprie experienta in calitate de fost angajat la sex shop, pot sa iti spun ca majoritatea femeilor care folosesc vibratoare sunt intre 30 si 40 de ani. Femeile care vin deobicei sa cumpere sunt cele care avut au divortat, care s-au despartit sau carora le-au fost sugerate de prietenele lor.

Anumite filme precum Fifty Shades of Grey de asemenea a facut multe femei sa priveasca cu alti ochi industria jucariilor pentru adulti. Ca rezultat, femeile sunt mult mai deschise atunci cand vine vorba de vibratoare.

Ceea ce mi se pare amuzant in legatura cu aceste studii este faptul ca atunci cand oamenii sunt intrebati despre viata lor sexuala, toti sustin ca au o viata sexuala foarte buna, ceea ce este contrat afirmatiilor psihologilor. Exact aceeasi situatie este si in cazul barbatilor care cand sunt intrebati de marimea penisului lor: acestea spun anumite marimi iar marimea de prezervative care se cumpara nu coincide deloc cu marimea penisului care il sustin ei.

Asadar, inca suntem sceptici sa vorbim as vorbim deschis despre sex, cu atat mai putin despre vibratoare. Cu toate acestea, vibratoarele au niste utilizari.

Cand sunt folosite vibratoarele?

Cel mai des, femeile folosesc vibratoare in timpul masturbarii. 46% din femeile care se masturbeaza folosesc vibratoare.

Un numar un pic mai mic de femei, anume 37%  sustin ca folosesc un vibrator in timpul sexului cu partenerul sau in timpul preludiului. Acest studiu este interesant deoarece majoritatea femeilor cand sunt intrebate de ce nu folosesc un vibrator mai des, acestea raspund ca nu vor ca partenerul lor sa se simta intimidat.

Acest studiu a distrus mitul. sustinand ca 67% dintre barbati vor sa foloseasca un vibrator in timpul sexului cu partenera pentru a condimenta viata sexuala, considerand vibratorul mai degraba un partener – nu un competitor, care ajuta femeile sa aiba orgasm. Astfel, studiul arata ca mitul acesta cum ca barbatii se simt intimidati de vibrator este doar un mit, nimic mai mult.

Care sunt utilizarile vibratorului?

Cercetatorii s-au uitat la persoanele care folosesc si care nu folosesc vibratoare si le-au adresat anumite intrebati legate de sexualitate, cum a fi calitatea erectiei, calitatea sexului, durerea, cum este orgasmul si daca se lubrifiaza corespunzator in mod natural.utilizarile vibratoarelor

Majoritatea femeilor si barbatilor care folosesc vibratoare au raportat mai putine probleme legate de sex si de capacitatea lor de a se bucura de activitati sexuale. Asadar, concluzia a fost trasa: Utilizarea unui vibrator este importanta pentru o viata sexuala sanatoasa

Cand persoanele imbatranesc iar activitatea sexuala dintre acestia se diminueaza, utilizarea vibratorului asigura in continuare beneficiile sexului, chiar daca acesta are loc din ce in ce mai rar.

Beneficiile vibratoarelor. De ce sa folosim vibratoare?

Atat barbatii cat si femeile care care folosesc vibratoare obtin un nivel de confort si de satisfactie mult mai mare in timpul sexului si iubesc mai mult sexul decat cei care nu folosesc astfel de jucarii.

Femeile care au folosit vibratoare sustin ca sunt de asemenea mult mai relaxate in timpul unui examen ginecologic, asadar sunt mai predispuse sa isi faca examenele medicale de rutina.

Acest studiu a concluzionat ca persoanele care folosesc vibratoare le ofera ocazia sa isi cunoasca mai bine organismul si ofera mai multa atentie vietii lor sexuale si a starii generale de bine. Barbatii care isi verifica in mod regulat testiculele sunt cele care folosesc mai des vibratoare sau masturbatoare.

Studiul sustine asadar ca persoanele care nu folosesc vibratoare considera sexul un tabu iar calitatea vietii lor sexuale per total are mult de suferit din aceste motive.

Efectele secundare ale vibratoarelor

Oamenii de stiinta ofera date doar despre persoanele a caror simptome negative au aparut in urma utilizarii vibratoarelor. Iata ce efecte secundare s-au descoperit:

 • 94% dintre femei nu au avut niciun efect secundar
 • 2% sustin ca au avut o amorteala temporara
 • 3% sustin ca au prezentat umflaturi in zona intima
 • 1% sustine ca a avut taieturi sau zgarieturi

In toate aceste cazuri, persoanele care au suferit efecte secundare sustin ca aceste reactii au fost minore iar majoritatea celor care au suferit aceste efecte secundare recunosc ca nu au folosit vibratorul corespunzator, ignorand ghidul te utilizare.

Cum se curata un vibrator?

Vestea buna este ca majoritatea barbatilor si femeilor curata vibratoarele dupa fiecare utilizare. Vestea rea este ca 8% dintre femei nu spala vibratoarele, 60% dintre femei spala vibratoarele dupa si inainte de utilizare iar restul le curata doar inainte sau dupa utilizare.

Iata un video in care se vorbeste despre cum se curata un vibrator

Acest studiu reflecta faptul ca inca mai este nevoie sa acordam mai multa atentie igienei jucariilor sexuale. Utilizarea lor necorespunzatoare (cum ar fi murdare) poate duce la infectii, din acest motiv orice vibrator trebuie spalat atat inainte cat si dupa utilizare.

Mai multe concluzii ale studiilor legate de vibratoare

Iata cateva concluzii interesante ale studiilor legate de vibratoare:

 • Majoritatea studilor sustin ca in general persoanele caucaziene folosesc vibratoare
 • Majoritatea studiilor sustin ca vibratoarele sunt folosite cel mai des de persoanele intre 30 si 40 de ani.
 • Conform statisticilor de la Durex, cel mai des vibratoarele sunt folosite in Australia (46%) iar cel mai putin in India (3%).
 • Femeile intr-o relatie sunt mult mai inclinate la utilizarea unui vibrator decat femeile singure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.