De ce sunt excitata de fanteziile cu violuri?

fanteziile-cu-viol

Cum este posibil ca violul sa fie una dintre cele mai mari temeri ale mele si, in acelasi timp, sa fie o fantezie care mi se pare excitanta?

Eu te inteleg perfect de unde ai pornit cu aceasta intrebare- daca un viol este un act atat de respingator si de infricosator, atunci cum este posibil sa fie un lucru in privinta caruia multe femei au o fantezie? Exista cateva moduri diferite de gandire in privinta acestui lucru. De exemplu, expertul in sex Dan Savage a presupus ca oamenii au tendinta de a isi transforma fricile sexuale in ceva erotic. Cu alte cuvinte, incercam sa face fata lucrurilor de care ne este cel mai frica prin sexualizarea lor. Prin urmare, un barbat straight care se teme ca sotia poate sa il insele va dezvolta fantezii “cuckold”, caz in care el se excita pe baza ideei de a isi urmari sotia cum se culca cu alti barbati. In mod alternativ, o femeie poate sa faca fata fricii ei de a fi violata prin crearea unei fantezii despre un tip de sex fortat.

In ciuda acestei ipoteze de transformare a unei frici intr-o fantezie erotica, eu nu stiu nici un psiholog care sa sustina aceasta pozitie si eu nu stiu nici o cercetare care sa sustina acest lucru. Drept rezultat, ma simjt putin cam sceptic in privinta acestei teorii.

Identificarea placerii legate de fanteziile cu viol

De unde ar mai putea sa provina fanteziile cu violuri? Unii oameni care sustin ca aceste fantezii provin din unele experiente anterioare de victimizare sexuala; cu toate acestea, cercetarile au scos la iveala faptul ca victimele unor asalturi sexuale nu sunt mai predispuse ca alte femei sa aiba fantezii cu violul. O alta teorie este ca femeile au uneori fantezii in privinta sexului fortat in loc sa aiba cu sexul consensual pentru a face fata rolurilor sociale de gen care restrictioneaza sexualitatea feminina.

Ideea este ca, in timp ce fanteziile despre sex consensual pot sa produca un sentiment de vinovatie pentru ca femeia participa la propria ei gratificare sexuala, sexul fortat poate sa nu aiba drept rezultat aceleasi sentimente, pentru ca ea este luata impotriva vointei ei si, prin urmare, nu poate sa fie invinovatita pentru acest lucru. Cu toate acestea, cercetarile nu au gasit nici o sustinere pentru aceasta idee. Nu este datorata unei afectiuni de natura sexuala

Fanteziile cu viol sunt doar uin semn al unei imaginatii sexuale mai active

Teoria care pare sa fie cea mai viabila este faptul ca fanteziile cu sex fortat sunt un produs secundar al unei deschideri mai mari fata de experientele de natura sexuala. Cercetarile au scos la iveala faptul ca femeile care au fantezii frecvente cu violurile tind sa aiba o stima mai mare de sine, o atitudine mai pozitiva fata de sex  si mai multe fantezii sexuale in general (inclusiv mai multe fantezii privind sexul consensual). Ceea ce sugereaza acest lucru este faptul ca femeile care au cele mai multe fantezii despre sex arata, de asemenea, si cea mai mare si mai variabila gama de continut in fanteziile lor. Cu alte cuvinte, fanteziile cu viol pot sa fie pur si simplu un semn al unei imaginatii sexuale mai active.

Mai este un lucru pe care mi-ar place sa il spun in privinta acestui subiect si anume faptul ca fanteziile cu viol nu seamana in general cu un viol adevarat. Unul dintre cele mai mari moduri prin care o fantezie este diferita de realitate este faptul ca, in cadrul fanteziei, tu esti in control. Prin urmare, tu decizi cine este violatorul, nivelul si tipul de forta care este folosita si rezultatul final. Prin urmare, faptul ca o persoana are fantezii privind violul nu inseamna ca persoana respectiva chiar isi doreste sa fie asaltata sexual in lumea reala si cu siguranta nu inseamna ca acele persoane considera violul ca fiind excitant. Exista foarte multe diferente intre fantezii si realitate in aceste cazuri.

Lasă un răspuns