Trebuie sa iti dai seama ca nu toate acele critici sunt despre tine

Este usor sa te lasi convins de faptul ca, atunci cand critica cinveva modul in care ai facut un anumit lucru, atunci tu esti de invinovatit si trebuie sa schimbi modul in care faci anumite lucruri. Dar adevarul este ca unii oameni sunt raniti: ar putea fi furiosi in privinta unor lucruri, poate au avut o zi mai proasta sau un an mai prost sau poate au o casnicie pe care ei o urasc, asa ca ei prefera sa dea drumul unor meotii negative care s-au adunat de-a lungul timpului. Tu s-ar putea sa fii doar persoana nepotrivita, la locul si in momentul nepotrivit si doar sa fi primit un mail sau un comentariu negativ de la ei.

Nu mai hrani trolii

Unii oameni ar putea doar sa vina si sa te atace prin intermediul mailurilor sau al comentariilor. Nu e un lucru chiar atat de obisnuit, dar se mai intampla. Nu trebuie sa te implici in discutii cu aceasta persoana sau sa ii faci jocul. Tot ceea ce poti sa faci cu adevarat pentru tine insuti este sa stergi asemenea mailuri sau comentarii si sa iti vezi de viata ta de acum incolo.

Sa scrii un articol de parca i-ai scrie un mesaj unui prieten

Acesta e un lucru foarte simplu, dar foarte util pentru a alege tonul corect, pentru a folosi limbajul corect si pentru a nus suferi de anxietatea de performanta atunci cand incep sa se adune mai multi cititori.

Sa nu te uiti la noua postare sau la newletter ca la un lucru care e adresat mai multor oameni. Poti sa il consideri ca pe un mesaj pe care l-ai trimis unui prieten maai vechi ( eu am mai folosit uneori perspectiva de parca scriam persoanei care eram in trecut).

Citeste cu voce tare ceea ce ai scris.

Daca faci acesst lucru, atunci devine mai usor sa iti dai seama daca o anumita fraza sau propozitie trebuie restructurata sau sa observi daca un anumit cuvant sau litera lipseste.

Recomand cu caldura sa faci acest lucru pentru a reduce numarul de greseli din text.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.