Prin urmare, este restrictia calorica benefica pentru toata lumea?

Experimentul Calerie 2 a comparat efectele unei diete cu restrictie calorica cu efectele unei diete fara restrictie calorica asupra starii de dispozitie, a somnului si a functiilor sexuale in cazul adultilor sanatosi, de greutate normala. Un numar de 218 participanti au fost impartiti la intamplare in doua grupuri, un grup cu restrictie calorica si un grup de control. Grupul cu restrictie calorica a primit o interventie intensa, creata cu scopul de a ii ajuta sa consume cu 25% mai putine calorii decat in mod normal timp de doi ani. Daca faci calculele, acest lucru nu este foarte departe de recomandarea facuta de Asociatia Americana de Dieta de 500 de calorii pentru a pierde in calorii. Grupul de control a trebuit sa isi mentina dietele obisnuite timp de doi ani.

Masuratorile au fost facute in cazul ambelor grupuri, incepand de la teste de sange si pana la chestionare auto raportate. Prin urmare, care au fost rezultatele? Dupa doi ani, grupul cu restrictie calorica a pierdut o medie de 7,6 kilograme de fiecare persoana, prin comparatie cu 0,4 kg pierdute de fiecare persoana din grupul de control..nu este de mirare! Cercetatorii mai sustin, de asemenea, ca grupul de restrictie calorica a avut valori mai mici ale tensiunii arteriale, o dispozitie mai buna si o stare generala mai buna de sanatate.

Cercetatorii mai sustin faptul ca: doi ani de restrictii calorice cel mai probabil ca nu o sa dauneze unor adulti sanatosi si chiar pot sa duca la unele imbunatatiri. Daca ti se pare ca este ceva dubios, sa stii ca ai dreptate. Aici sunt moduri in care acest studiu a dat-o in bara:

Grupul de restrictie a avut un avantaj de resurse: Pentru a ii ajuta sa isi restrictioneze aportul de calorii cu pana la 25 de procente, participantii au trecut printr-o interventie riguroasa. ( asa cum s-a mentionat mai sus). Acest lucru a inclus pregatirea pentru a estima dimensiunile portiilor si pregatirea pentru a estima caloriile si a face alegerile alimentare care sa maximizeze senzatia de satietate (cum ar fi alegerea unor mancaruri cu un continut bogat in fibre, consumarea unor cantitati mai mari de apa si altele). Mese cantarite cu atentie au fost oferite timp de 28 de zile, apoi li s-au oferit liste de cumparaturi si retete de gatit. Personalul pregatit in mod special a ajutat participantii sa navigheze printre provocarile prezentate de consumul mai mic de calorii care include si membrii de familie. As putea sa continui, dar cred ca ai prins ideea.

Lasă un răspuns