Obiectivele proiectului

Raportul anual al CNCD pe 2021 atrage atentia ca in ceea ce priveste tipurile de discriminare, cazurile de discriminare pe piata muncii au cunoscut o dinamica in crestere, astfel conditia femeilor in ocuparea si pastrarea muncii prezinta o serie de probleme, in special in ceea ce priveste disponibilizarile pe caz de maternitate.

Obiectivele specifice ale proiectului vizeaza:

(1) Cresterea gradului de calificare in randul femeilor din regiunea Bucuresti Ilfov pentru un numar de 324 de femei aflate in perioada sau in procesul de intoarcere pe piata muncii dupa perioade de ingrijire a copiilor sau de sustinere a propriilor familii sau femei tinere, care isi planifica maternitatea.

Avand in vedere ca in regiunea de implementare ale proiectului,conform datelor ANOFM,numarul femeilor care au ramas fara un loc de munca se ridica la peste 10.900 de persoane in 2011, s-a optat pentru organizarea a 14 cursuri de calificare/recalificare pentru un numar de 324 de femei,la finalul carora se estimeaza certificarea a 276 de persoane (85.18%).

(2) Creşterea nivelului de informare privind egalitatea de sanse si de gen pe piata muncii a 540 de femei si a 100 de reprezentanti ai partenerilor sociali,in special angajatori-reprezentanti ai patronatelor,in paralel cu promovarea si consolidarea legislatiei in vigoare.

Pentru a realiza acest obiectiv specific se va organiza,in cadrul proiectului, o campanie constientizare a repercursiunilor discriminarii la locul de munca precum si de promovare a muncii flexibile pentru mame/viitoare mame in randul 540 de femei si a 100 de angajatori din regiune, in vederea crearii de locuri de munca flexibile care sa permita intoarcerea pe piata muncii a femeilor dupa o perioada in care acestea au fost dedicate familiei (sesiuni zonale de informare a angajatorilor).

(3). Dezvoltarea unui model de buna practica-Baby Office, pentru patronate si membrii lor -angajatori in organizarea muncii flexibile pentru femei (mame, femei angrenate in sprijinirea propriilor familiilor) pentru un numar de 6 mame aflate in perioada de alaptare si care s-au reintors la munca inainte de finalizarea celor 2/3 ani de concediu de ingrijire a copilului si 4 femei selectate din aceleasi categorii mentionate, calificate in cadrul proiectului in ocupatia de ingrijitor de copii, care obtin un loc de munca flexibil pe o perioada de minimum 6 luni.

Lasă un răspuns