Imi place. Eu m-am mutat pana acum de doua ori la Tulcea (orasul din care provin) si de doua ori la Bucuresti. De fiecare data ma incanta sa stiu ca schimb mediul cu totul.
Nevoia de nou se face extrem de resimtita la mine si ma tot gandeam….daca stau prea mult intr-o casa imi vin idei: cum sa fac sa schimb cate ceva.
Bineinteles ca imi pun ideile in practica si am multi pereti colorati si multe accesorii carora le gasesc alt loc de fiecare data.
Asa ca daca ar fi scriu aici in fata natiunii cateva ponturi pentru un living ca nou, uite-asa ar fi: Sistematic si logic.
1. Decide ce vrei sa ramana in camera
Sistematic si logic pasul 1 e important pentru ca daca iti doresti in living sa ramana canapeaua care e colorata, restul ideilor se vor mula dupa ea.
Si vezi si tu…ce iti place totusi: draperiile, tablourile, o masa, un covor frumos.
2. Rearanjeaza mobilierul pe care te-ai decis sa-l pastrezi
Il rearanjezi astfel incat sa fie totul mai functional si mai fluid. Sa circule liber energia in casa.
Un pont: pentru a umple spatiul cel mai bine canapeaua sta pe peretele cel mai lung. Si de preferabil cu fata la geam ca sa te bucuri de priveliste si sa iti dea senzatia ca te afli intr-un spatiu mai mare.
Daca vrei sa pui in spatele canapelei tablouri, fa-o in asa fel incat inaltimea lor sa fie la fel cu cea a ferestrei pentru a crea senzatia asta de echilibru intre pereti. (pont) Orice oportunitate de a atrage privirea in sus va face ca tavanul sa para mai inalt si deci…camera mai mare.
3. Pozitioneaza covorul corect.
Covorul nu e acolo doar sa stranga praful; asa credeai, nu?!
El e important pentru ca seteaza cadrul camerei. (pont) Defineste acea parte a spatiului unde e o functionalitate aparte: zona de relaxare (living), zona de dormit, locul de luat masa (dining).
Totodata,covorul mixeaza si completeaza textura si culorile in camera si o face sa fie primitoare si calduroasa.
4. Masuta de cafea conteaza
Pai de ce ? Pai pentru ca centreaza de fapt livingul si in plus, de multe ori, devine (focal point) centru de interes.
Aici iti pui cartile/revistele preferata si diferite accesorii la care ai acces foarte usor.
Inca un aspect im-por-tant este acela ca e recomandat (aproape obligatoriu) sa aiba colturile cat mai rotunjite pentru a-ti crea senzatia de siguranta la nivel subcontient (feng shui rules).
5. Fotolii/ scaune-fotolii in jurul masutei de cafea
Da… si astea-s bune, frumoase, functionale intrucat creeaza echilibru in tot acest scenariu.
Textura lor nu trebuie sa fie neaparat la fel cu cea a canapelei ci poate fi o culoare contrastanta sau complementara; destul de logic.
6. Oglinda e mereu bine venita in locuri cheie
Normal ca o pui ca sa iti dea senzatia de spatiu si in plus cu o rama frumos accesorizata e de efect. De efect!
Spatiul va fi mai aerisit, mai deschis si mai mare ( doar ca senzatie).
In plus (pont), sub oglinda mai poti crea interest cu o comoda/consola glam pe care asezi diferite colectii din obiectele tale preferate, rame foto si ce mai vrei sa placa ochiului.
7. Iluminatul in orice camera e foarte important
Corpurile de iluminat trebuie sa fie-ziua obiecte decorative si noaptea puncte de interes si cele care dau atmosfera camerei de fapt.
Am intalnit multe spatii frumos amenajate, dar pentru ca aveau o lumina chioara-pe care nu o tolerez- efectul era naspa nepotrivit.
Bineinteles ca lampile de podea sunt extrem de frumoase; multe din ele. Unele.
Sunt atatea de zis incat ar fi trebuit sa ma opresc maine din scris, insa astea ar fi cele mai importante.
Mie mi se intampla foarte de des sa simt ca as face o schimbare prin casa-drept urmare mut si mobila foarte des.La ore nepotrivite de multe ori.
Sunt curioasa: tu simti nevoia de refresh in casa?
Lasa-mi un comentariu mai jos si spune-mi daca ti-ar placea sa dai un aer nou casei in care stai si mai ales ce idei ai in sensul asta.
p.s.: chiar acum 2 zile am schimbat locul patului in dormitor si acum am mai multa lumina dimineata, drept urmare sunt mult mai matinala.