Ce alegem!?
De multa vreme, de cand tehnicile din gel s-au imbunatatit simtitor, au aparut controverse legate de constructie sau aplicarea tipsurilor. De aceea vreau sa va vorbesc despre aceste tehnici, de ce este recomandata constructia in cele mai multe din cazuri, de ce este „blamat” tipsul.
Multe dintre tehniciene la inceput de drum aleg tipsul considerand ca este mai usor de aplicat, multe dintre ele neavand un curs de baza, si fara sa stie cand trebuie aplicat tipsul pe unghia naturala, dar cel mai important, cand NU trebuie.
Despre tipsuri vechi…
Clasicele tipsuri ce sunt folosite de majoritatea tehnicienelor, sunt realizate cu o curbura si scobitura laterala,ceea ce face ca unghia sa arate inestetic. Varful tipsurilor patrate sunt drepte, pe cand unghia naturala este curbata. De ce aceste aspecte sunt importante!? In afara de estetic (care nu este un aspect de neglijat, iar pozele facute doar din fata pentru a ascunde aspectul lor, in realitate vor arata altfel), cel mai important lucru este rezistenta. Marginile tipsurilor scobite in laterale reduc rezistenta unghiilor, la fel ca si varful plat. Sa amintim testul cu o coala de hartie. Imaginati-va o coala de hartie dreapta; lovita, aceasta se va indoi din mijloc; daca o curbam, coala devine mult mai rezistenta.
…si tipsuri noi!
Cum tehnicile in gel au evoluat foarte mult, atunci nici tipsurile nu s-au lasat mai prejos, si au aparut cele cu laterale drepte si varful curbat, cu o perfecta curba „C”, ideale pentru a ne scurta timpul de lucru, estetice si cu toate punctele de rezistenta la locul lor. Cu toate ca acestea au aparut de ceva timp pe piata nu foarte multe tehniciene le folosesc; fie din cauza ca nu au auzit inca de ele, fie din cauza ca sunt mai dificil de procurat.
Forma unghiilor naturale
Toate bune, avem verde la folosit tipsuri, corect formate, estetice si rezistente, dar ne mai lovim de o problema pe care putine dintre noi o stim – forma unghiilor naturale.
Unghiile naturale pot fii:
- drepte – ideale atat pentru constructie cat si pentru aplicarea tipsurilor noi descoperite.
- convexe
- concave
Unghiile convexe, sunt unghiile cu un apex natural pronuntat si varful crescut in jos (asemenea unei lingurite cu fata in jos).
Unghiile concave, sunt unghiile cu o adancitura pronuntata in locul apexului, si varful ridicat (asemenea unei lingurite cu fata in sus). Acestea din urma, sunt niste unghii naturale ce se exfoliaza, sunt subtiri si se rup destul de des.
Se aplica tips sau nu!?
Nu numai ca pe aceste forme de unghii nu putem nicidecum sa aplicam tips, dar nici constructia nu se face oricum, si nu orice forme sunt recomandate pentru astfel de unghii. De ce nu putem aplica tips pe astfel de unghii, convexe sau concave? Raspunsul este simplu si logic: tipsul aplicat ia forma unghiei naturale – in jos sau in sus.
Sunt persoane care au chiar toate trei tipurile de unghii, sau drepte si concave ori drepte si convexe, deci tipsurile nu se pot aplica decat pe unghii drepte, pentru a avea un rezultat satisfacator, profesionist.