Rolul scolilor de soferi

In ziua de astazi, masina, ca si telefonul mobil, nu mai este un lux, ci a devenit o necesitate. Autoturismul reprezinta mijlocul de transport cel mai rapid, care va poate ajuta sa ajungeti in timp util oriunde doriti, doar ca aveti nevoie de permis de conducere. Pentru obtinerea permisului de conducere, pentru una sau mai multe categorii, trebuie mai intai sa parcurgeti cursurile unei scoli de soferi, pentru a va initia in tainele condusului si pentru a va forma un bagaj de cunostinte in domeniul legislatiei rutiere.

Majoritatea  tinerilor, cand implinesc varsta de 18 ani, doresc sa obtina permisul de conducere, fiind foarte  dornici sa conduca masina parintilor, indiferent de modelul acesteia. Odata luata decizia de a  incepe scoala de soferi, va sunt de un real folos sfaturile prietenilor sau apropiatilor, care au terminat scoala de soferi mai de curand, pentru a va indruma catre o anume scoala sau catre un instructor bun.  Instructorul trebuie sa fie un adevarat profesor de practica, care sa fie intersat sa va invete cat mai bine sa conduceti o masina. De obicei, se intalnesc doua categorii de instructori auto: cei care duc cursantii direct in traficul aglomerat si cei care ii duc mai intai in parcari sau locuri mai retrase, pentru a-i invata pornirea din loc. Fiecare metoda are avantaje si dezavantaje, iar singurul lucru care conteaza este sa se dovedeasca eficienta. Exista cazuri cand fosti cursanti si-au reclamat instructorii, pentru ca ii tineu in masina sa completeze cateva chestionare sau ca isi rezolvau problemele personale in timpul orelor de condus (plata unei rate la banca, a utilitatilor etc) si, astfel, sedinta de condus se termina repede fara ca elevul sa invete nimic.

Un instructor bun trebuie sa va explice cu calm care este rolul fiecarei manevre executate, cum sa procedati in intersectii (semaforizate sau nu) si, foarte important, sa nu execute el comenzile in locul dumneavoastra si sa va lase impresia ca dumneavoastra ati facut acel lucru. Un instructor auto bun trebuie sa induca cursantilor siguranta si calmitate, nu sa tipe si sa ii faca sa nu mai stie de ei. Pe langa stresul de rigoare, daca mai urla si instructorul, cu siguranta greselile in timpul condusului vor veni una dupa alta si condusul vi se va parea un adevarat chin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *