Invata sa slabesti

Ceea ce functioneaza cu adevarat sunt mesajele in care li se transmite oamenilor sa consume mai multe fructe si legume pentru a avea o stare generala mai buna de sanatate, conform unui studiu efectuat in anul 2013. S-a descoperit ca oamenii raspund mai pozitiv la mesajele care au intentia de a le imbunatati starea generala de sanatate, fata de comentariile negative la adresa greutatii lor corporale. Cercetatorii au tras, de asemenea, concluzia ca mesajele care ii fac pe oameni sa se simta stigmatizati tind sa duca la scaderea motivatiei lor de a pierde in greutate.

Factorul cel mai important pentru a ii ajuta pe oameni sa adopte un stil mai sanatos de viata este ca acestia sa se concentreze pe motivele pozitive pentru a fi mai in forma si mai sanatosi, in loc sa se concentreze doar pe pierderea in greutate.

Rusinarea corpului poate sa duca la perpetuarea unei povesti false

“Rusinarea corpului face ca oamenii sa aiba o relatie cu o idee si nu cu realitatea”, spune Bayles. “ Acele ganduri de rusinare a corpului sustin o idee mai veche fata de ceea ce este de fapt.”

Ideile vechi foarte negative- “sunt atat de gras”- pot sa stea in drumul realitatii, ceea ce face sa fie mai dificil sa creezi un plan de atac care sa te ajute sa pierzi in greutate.

“Poti sa te gandesti la trecut si sa te sperii sau sa te gandesti la viitor si sa te sperii, dar daca te ocupi de momentul de fata, o sa descoperi informatii importante care te pot ajuta sa ajungi unde vrei sa ajungi”, spune Bayles.

Asa numitele conturi de “inspiratie pentru a slabi” de pe retelele de socializare sau de pe bloguri pot, de asemenea, sa contribuie la continuarea acestor ganduri negative.

Lasă un răspuns