Moduri de a te motiva pentru a face un antrenament matinal

Ai observat ca, atunci cand in timpul diminetii, te simti mai alert si mai productiv pentru intreaga zi ? Nu este nici o coincidenta, pentru ca un antrenament matinal are mai multe avantaje pentru corpul tau si pentru mintea ta. In primul rand, exercitiile iti pornesc metabolismul si mentin procesul de ardere a grasimilor intr-un ritm mai alert pentru o intreaga zi. De asemenea, in acest mod deja ti-ai efectuat antrenamentul si nu mai trebuie sa te ingrijorezi pentru faptul ca poate nu ai timp de rutina ta de antrenamente, in caz ca apare un lucru neasteptat in decursul unei zile, explica Alice Burron, un antrenor personal din Wyoming, purtatoare de cuvant pentru “National American Council” (“Consiliul American National”) si autoare a cartii “Four Weeks to Fabulous” (“Patru Saptamani pana la Fabulos”).

Un studiu recent a aratat faptul ca antrenamentele efectuate inainte de micul dejun pot contracara efectele negative ale mancatului in exces. Cercetatorii au comparat diferite grupuri de tineri barbati activi care au alergat sau au mers cu bicicleta inainte de a lua micul dejun  cu cei care nu au facut deloc exercitii fizice si cu cei care au facut mai multe antrenamente dupa ce au mancat mese copioase. Numai grupul celor care au facut antrenamente inainte de micul dejun au luat putin in greutate sau chiar deloc si nu au prezentat nici un semn de rezistenta la insulina. In afara de partea stiintifica, daca ti se pare foarte dificil sa te trezesti si apoi sa te antrenezi in timpul diminetii, atunci poti incerca aceste 10 trucuri.

Muta-ti alarma

In loc sa dormi cu ceasul pentru alarma langa pat, muta-l in cealalta parte a camerei. In acest mod, va trebui sa te ridici din pat si sa te misti pentru a inchide alarma. Odata ce ai facut acest lucru, este mult mai usor sa te intinzi, sa iti iei hainele de antrenamente si sa iesi pe usa pentru putina miscare in jurul cartierului sau sa mergi la sala pentru o rutina matinala de antrenamente. Daca folosesti o alarma care reda si muzica, o poti seta sa redea un cantec din play list-ul tau pentru antrenament pentru a te ajuta sa intri in dispozitia necesara pentru antrenamente.

Lasă un răspuns